Voor bedrijven

Verzuim op het werk door hormonale veranderingen komt vaker voor dan werkgevers zich realiseren. Burn-out, depressie, vermoeidheid, gewrichtspijn, hoofdpijn en andere vage klachten worden meestal niet in relatie gebracht met hormonale veranderingen. De oorzaak blijkt vaak menstruatie of de overgang te zijn. Dit leidt naast verzuim ook tot verstoringen in de arbeidsrelatie. Onbegrip en verkeerde diagnostiek zijn daar vaak de oorzaak van. Dat is jammer want meestal zijn dit soort situaties door goede voorlichting en juiste diagnostiek goed te verhelpen en te voorkomen.

Verzuim tijdens de overgang

Ongeveer een derde van het ziekteverzuim van gezonde vrouwen in de overgangsleeftijd wordt veroorzaakt door overgangsklachten. Deze worden vaak verward met burn-out of depressie. Onderzoek heeft aangetoond dat maar liefst 80% van de vrouwen in Nederland te maken krijgt met overgangsverschijnselen. Omdat de overgang gemiddeld 7 tot 10 jaar duurt, is de kans op uitval van vrouwen tussen de 45 en 55 jaar groot.

Verzuim tijdens de menstruatie.

De maandelijkse menstruatie zorgt bij veel vrouwen voor klachten. Buikpijn, rugpijn, hoofdpijn en stemmingswisselingen zijn slechts een kleine selectie van redenen voor verzuim. Maar liefst 20% van de vrouwen heeft last van ongewoon hevig menstrueel bloedverlies. De gevolgen van deze maandelijkse klachten op werkgebied zijn enorm. Behandeling is goed mogelijk, op een snelle en eenvoudige manier.

De mogelijkheden

Om het verzuim onder vrouwelijke werknemers terug te dringen is het goed om stil te staan bij het gevolg van hormonale veranderingen. Herkenning en erkenning van het probleem, voorlichting bij uw medewerkers en management, vroegtijdige opsporing en de juiste behandeling kunnen een belangrijke bijdrage en in de meeste gevallen ook een oplossing bieden.

Het volgende kan ik bieden:

*voorlichting

*individuele consulten

*inloopspreekuren

Om de wensen en mogelijkheden voor uw bedrijf te bespreken kunt u contact met mij opnemen. U kunt mij bellen op 06-51245391 of mailen naar n.wicnhink@careforwomen.nl. Ook kunt u het contactformulier op deze site invullen. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

 • Maak een afspraak

  Nathalie Wichink
  06-51245391

  Maak makkelijk en snel jouw afspraak 24 uur per dag via de online webagenda.

  • Specialistische zorg

   Als specialiste ben ik speciaal opgeleid in hormonale problemen. Ik weet als geen ander hoe ik jou kan helpen.
  • 98% snel geholpen

   Doorlopen met klachten is niet nodig. Maar liefst 98% van de vrouwen was snel van haar klachten af.
  • Aandacht voor jo├║

   Ik neem alle tijd voor je, ben zelf ook vrouw en begrijp als geen ander hoe jij je nu voelt.
  • Geen verwijzing nodig

   Maak zelf direct de afspraak want je hebt geen verwijzing nodig van je huisarts.
 • Scroll naar top