Over de specialiste

Nathalie Wichink

Care for Women specialiste

06-51245391


Praktijkadres

Houtduif 3

8103 EG Raalte


Vergoeding & Prijs

Een consult wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende zorgpakket, dit valt NIET onder uw eigen risico. U kunt dit terug vinden in uw polisvoorwaarden. Een doorverwijzing van uw (huis)arts is niet nodig. Een consult kost €80,00. Dit is exclusief supplementen of aanvullend onderzoek. Betaalmogelijkheden: contant of bank.


Afspraak maken

Maak makkelijk en snel jouw afspraak 24 uur per dag via de online webagenda.


Aangesloten bij

 • Care for Women
 • CAM Coöperatie 
 • NOBCO

Introductie

In mijn praktijk in Raalte adviseer en begeleid ik vrouwen van alle leeftijden bij klachten die kunnen ontstaan door hormonale disbalans.

Mijn naam is Nathalie Wichink. Als vrouw heb ik ervaren wat voor een impact hormonen kunnen hebben. Hierdoor raakte ik meer en meer geïnteresseerd in vrouwengezondheid. Hormonale disbalans kan voor allerlei klachten zorgen zoals stemmingswisselingen, opvliegers, vermoeidheid en veel andere ongemakken waar je soms niet goed de vinger op kunt leggen. Vrouwen voelen zich in de reguliere zorg niet altijd goed gehoord. Ik vind het belangrijk om de tijd te nemen zodat deze vrouwen zich wél gehoord voelen. Vrouwen uit elke leeftijdscategorie kunnen bij mij terecht voor hulp bij het zoeken naar een oplossing of verlichting van hun hormonale klachten.

Nathalie “Grijp de regie over je hormonen. Je doet jezelf tekort als je met klachten blijft rondlopen. Er is vaak iets aan te doen.


Behandeling

Je kunt bij mij terecht zonder doorverwijzing van je huisarts, dus doorlopen met klachten is vaak helemaal niet nodig. Tijdens het eerste gesprek, de intake, gaat het om jouw verhaal. Wat is jouw ervaring en beleving? Welke klachten heb je en heb je misschien ergens vragen over? Je krijgt inzicht in wat er gebeurt in je lijf en waardoor klachten ontstaan. Samen met jou kijk ik naar oplossingen die bij jou als persoon en jouw levensfase passen. Ik geef je gericht advies op het gebied van leefstijl, voeding , omgaan met stress en het eventueel nemen van supplementen. Tijdens de vervolgafspraken kijken we hoe het met je gaat en sturen we eventueel bij. Voor elke afspraak vraag ik jou een digitale vragenlijst in te vullen. Hierdoor volg ik jouw voortgang en kan ik goed op maat advies geven. De meeste vrouwen ervaren dat het na een paar consulten weer een stuk beter met ze gaat. Ze hebben grip gekregen op hun hormonale schommelingen.

Nathalie “Elke vrouw is uniek. Een goed advies is maatwerk, het moet bij een vrouw passen en haalbaar voor haar zijn.”


Opleiding en werkervaring

Ik ben opgeleid als maatschappelijk werkster. Vele jaren heb ik binnen de vrouwenhulpverlening gewerkt. Ik heb veel ervaring opgedaan in het voeren van gesprekken over onderwerpen die gevoelig liggen. Binnen mijn werk vind ik het belangrijk dat je als vrouw de regie houdt of terugkrijgt over je leven. Ik zie het als mijn taak om je te ondersteunen in het (her)vinden van je kracht. De afgelopen jaren werkte ik in mijn eigen (wandel)coachpraktijk met vrouwen die vastliepen in hun overgangsjaren. Naast het begeleiden van vrouwen in hun overgangsjaren, ontstond bij mij de wens om vrouwen gericht te kunnen adviseren op het gebied van voeding, leefstijl en suppletie. Hierdoor hebben zij nog meer handvatten om klachten aan te pakken die ontstaan door hormonale disbalans. Om dit te realiseren heb ik de HBO opleiding Medische Basiskennis gedaan. Hierna heb ik met succes de opleiding tot Care for Women specialiste afgerond.


Indicaties

 • (Vervroegde) overgang
 • Menstruatie problemen zoals PMS
 • Anticonceptie
 • Zwangerschap
 • Vermoeidheid
 • Stress en Burnout
 • Leefstijl
 • Healthcheck
 • Lezingen, workshops en informatiebijeenkomsten
Scroll naar top